Хотел Левкион | Seminari.bg
MaxiNet | Skener.bg | Seminari.bg | ИмейлиПсихолози Ресторанти

 

Хотел Левкион

Старозагорски минерални бани; GPS координати: N 42,453734° E 25,498338°

04111 2890; 0886801001; 0888222211

  Хотел Левкион се намира в Старозагорски минерални бани, на 12 км от Стара Загора в сърцето на Сърнена Средна гора.

  Сред прохлада, зеленина и кристално чист въздух, далече от градския стрес, наистина ще се почувствате щастливци. С уникалната си архитектура в манастирски стил комплексът предлага стил,уют и гостоприемство.

  На разположение е конферентна зала с 35 места, подходяща за провеждане на семинари, презентации, бизнес срещи, тийм билдинг.

  Курортът Старозагорски минерални бани се намира в Сърнена Средна гора, на 12 км северозападно от Стара Загора, на 360 м надморска височина. Климатът е преходно-континентален, омекотен от средиземноморско влияние. Зимата е мека, летните дни са слънчеви, а вечерите прохладни. Благоприятният климат и топлите извори са привличали хората още от древността. В центъра на курорта има разкопки на древноримска баня.

  На около 1,5 км е местността Богородична стъпка, добила известност като свято място със силно енергийно поле. В древността тук най вероятно е имало езическо светилище. Според легендата Богородица е слязла с младенеца на ръце, за да избави от изтезания един от вярващите и да посочи правия път на неверниците. Скалата, на която е стъпила, е запазила отпечатъка на крака й. Водата в „стъпката” не пресъхва и в най-големите горещини. Хората вярват, че тя е лековита и идват тук с надежда за изцеление и сбъдване на желанията. През 2003 г на това място с волята и ръцете на Нейчо Нейчев и с доброволното участие на местните жители е изграден малък параклис, наречен „Рождество Богородично”. Групи, които желаят да посетят параклиса, могат да получат ключа на рецепцията на хотела.

   

  Много екопътеки предлагат възможност за туризъм сред природата. Маркираните маршрути в Сърнена Средна гора са предизвикателство за любителите на планината. Старозагорските бани са изходен пункт за връх Момини гърди.